miércoles, 15 de junio de 2011
Lactancia e celiaquía
A enfermidade celíaca é un desorde autoinmune desencadeado pola inxesta de gluten de trigo e proteínas relacionadas da cebada e do centeo por persoas xeneticamente susceptíbeis.
Dunha banda, xa nos anos 50 descubriuse que o aleitamento materno adía a aparición desta doenza, tese confirmada por estudos posteriores.
Doutra banda, no 2002 comprobouse que a lactación materna tén un efecto protector fronte á celiaquía, se os bebés son aleitados ao tempo da introdución de alimentos con gluten, se ben as causas deste fenómeno seguen a indagarse.
Arestora sabemos, en definitiva, que esta doenza é máis frecuente nos bebés que foron alimentados con leite artificial: se o bebé inxire gluten e foi aleitado polo menos 3 meses, o risco de padecer celiaquía cae drasticamente (63%).
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario